Skip to content

VOGELS SPOTTEN EN VOEREN

VOGELS SPOTTEN EN VOEREN

Op zondag 21 januari staat de heemtuin in het teken van vogels. We gaan vogels spotten in de tuin. Om 11.00 en 14.00 uur worden er excursies door de heemtuin gehouden. Met deskundigen loop je rond en gezamenlijk speur je naar wat er allemaal te zien is. Misschien wel roodborstjes, pimpelmeesjes, koolmezen, mussen en een bonte specht. De kans is best groot, want deze vogels zijn stuk voor stuk fans van onze heemtuin!
We gaan niet alleen vogels spotten, we gaan ook vogelvoer maken. Want ook al is het (nog) niet zo’n hele strenge winter, toch zijn die fladderaars blij als we wat winterkost voor ze klaarmaken. Er zijn ingrediënten aanwezig om de heerlijkste lekkernijen voor vogels te maken. Denk aan pindasnacks, vetbollen, pindakettingen en nog veel meer. Ook hier zijn deskundigen aanwezig die je kunnen helpen met het maken van het voer. Zij kunnen je ook vertellen welke vogels gek zijn op welk voer en hoe je dat thuis in jouw eigen tuin het beste kunt aanbieden.
Deelname aan de Vogelvoer-activiteit kost € 3,50. Daarvoor kun je gebruik maken van onze materialen, en je krijgt daarnaast een vogelzoek-kaart en een beker warme chocolade. Kom langs met het hele gezin, want voor jong én oud is het een leuke activiteit.