Skip to content

Schatgravers gezocht!

Aphofyliet

Kom op zondag 17 maart naar natuurmuseum E. Heimans als je van schatten houdt! Wie goed zoekt, kan bijzondere kristallen vinden die afkomstig zijn uit mijnen van over de hele wereld. We hebben schatten uit onder andere Peru, Brazilië, Marokko, India en Afghanistan,
Als je een schat gevonden hebt, kun je die schoonmaken met kwastjes en doekjes. Vrijwilligers van geologievereniging Amathysta kunnen vertellen wat je gevonden hebt en waar het vandaan komt. Zij hebben ook microscopen waarmee je nog beter jouw schatten kunt bewonderen. In het leslokaal is een kleine expositie van bijzondere vondsten te bekijken, en in ons museum is de aantrekkelijke wisselexpo Dino’s – met prachtige modellen van en leuke informatie over dinosauriërs.
De activiteit begint om 11.00 uur. Deelname aan het schatgraven kost € 3,50. Dat is exclusief entree voor het Natuurmuseum – daar bedraagt de entree € 4,00 voor kinderen vanaf 3 jaar (volwassen begeleiders én Vrienden van het ZNMC mogen gratis naar binnen). Om 17.00 uur sluit het museum.