Skip to content

NATUURMUSEUM E. HEIMANS​

Sinds 1993 is Natuurmuseum E. Heimans op deze locatie gevestigd. In het museum kun je de vaste expositie “Natuur in de stad” bewonderen. Daarnaast zijn er elk jaar drie of vier wisselexposities te bezoeken. Ook hebben we diverse soorten wandelende takken en een vogelspin in ons bezit. Het is een spannend ontdek- en doe-museum.

Kleine kinderen vermaken zich altijd prima en leren spelenderwijs veel over de natuur om ons heen. Honderden (Zaanse) schoolgroepen bezoeken jaarlijks ons lescentrum, dat in het museum is gevestigd, om een educatieve les te volgen.

Een bezoek aan het natuurmuseum is uitstekend te combineren met een bezoek aan de Stadsboerderij en/of de natuurspeelplaats. Beide zijn op een steenworp afstand van het museum.

In 2024 wordt het nieuwe natuurmuseum (Zirkel) gerealiseerd. Het komt op een paar honderd meter van de huidige locatie en zal een stuk groter zijn. Het hoofddoel van Zirkel is om “bewondering en liefde bij te brengen voor (Zaanse) natuur en milieu.”

Bij het natuurmuseum is ons hoofdkantoor gevestigd. Hier worden ook leskisten en andere materialen uitgegeven. Op werkdagen zijn we meestal geopend van 9.00-17.00. Voor een kantoorbezoek kunt u beter van tevoren even bellen. Vanaf eind 2024 zal ons nieuwe natuurmuseum (Zirkel) in gebruik worden genomen op de Twiskeweg.