Skip to content

GEEN GEMIER! (OF TOCH WEL)

GEEN GEMIER! (OF TOCH WEL)

In de wereld leven meer dan 12.000 verschillende mierensoorten! En daar mogen we blij mee zijn, want het zijn super handige beestjes. Een mier leeft in kolonies bij elkaar. En net als bij de bijen, heb je een koningin, heel veel harde werkers, verkenners en voedselverzamelaars. Elke mier heeft een eigen rol in de leefgemeenschap.
Mierendokter Lasius is nu al een paar keer in ons museum geweest. Hij weet ontzettend veel van insecten en kan daar enthousiast over vertellen. Wat eten ze het liefst? Hoe bouwen ze? Kunnen ze je bijten? Waarom zijn ze zo gek op zoetigheid? Dokter Lasius is gefascineerd door de wereld van de mieren en brengt zijn kennis graag over op onze bezoekers.
Op zondagmiddag 4 februari is Lasius in ons leslokaal. En natuurlijk neemt hij mieren mee om te laten zien. Wil jij alles weten over die kleine ijverige werkers – kom dan langs. En als je juist van hele GROTE dieren houdt, dan ben je ook van harte welkom! Want je kunt tegelijkertijd onze tijdelijke expositie “Dino’s”  bezoeken.