Heemtuin: sprookjesparadijs!

Van zaterdag 26 oktober t/m donderdag 31 oktober wordt de heemtuin weer omgetoverd tot Sprookjestuin. Wie dan door de heemtuin wandelt, vindt er vast de prinses op de erwt, Holle Bolle Gijs en natuurlijk Klein Duimpje. Er zijn ook de wat meer moderne figuren, zoals Pluk van de Petteflet. En wie durft kan ook met de heen-en-weer-wolf een tochtje varen. De Vriendelijke Vertelheks leest voor uit boekjes en wie zijn oren heel goed spitst, kan de slapende reus horen snurken. Rapunzel is er dit jaar ook weer bij, net als de spin Anansi en het Heem Monster. Voor kinderen is er een speurtocht die je door de hele tuin leidt. Als je alle letters vindt, dan weet je ook waarom het haar van Rapunzel niet helemaal tot op de grond hangt…
De creaties zijn gemaakt door verschillende kunstenaars; Anja Jonker, Marije Samuels en Amber Paans. Verder worden we ondersteund door de muzikanten Jan van der Schaaf en Anton Greefkes en tientallen vrijwilligers. Anja en Ans zijn verantwoordelijk voor alle mooie kleding, en zij verdienen daar wel een extra pluim voor op hun hoed! De horeca is deze dagen ook geopend. Je kunt hier heerlijke pannenkoekjes of cakejes kopen. Voor kinderen is er limonade, voor ouderen een kopje thee of koffie. Je kunt ook geschminkt worden en natuurlijk effe lekker uitbuiken na de spannende speurtocht. We hebben nieuwe picknicktafels, dus die moeten nog even goed uitgeprobeerd worden!
Reserveer van tevoren je entreebewijs, dan weet je zeker dat er plek is op het tijdstip dat jij wilt komen. Je kunt dat doen via onze website (www.znmc.nl). Kinderen vanaf 2 jaar betalen € 6,00 entree. Er mogen twee volwassen begeleiders gratis mee naar binnen. Honden (en andere huisdieren) zijn helaas niet welkom. De tuin gaat open om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur (toegang tot 15.00 uur).