Tuinkunst in onze heemtuin

Vanaf aanstaande zondag staat de heemtuin in het teken van de kunst! In samenwerking met Stichting Tengel zijn er een week lang mooie kunstwerken te bewonderen van meer dan vijftien zeer verschillende kunstenaars en workshops te volgen. De opening vindt plaats op zondag 13.30 uur. Wethouder Wessel Breunesse zal een woordje doen en kunstenaar Stadsvos neemt het publiek daarna mee in een optocht langs de kunstwerken. De heemtuin is hierna alle dagen geopend, vanaf 9.30 tot 17.00 uur. Op zondag 8 september en woensdag 11 september vinden er ook workshops plaats. De toegang en deelname aan de workshops is gratis, maar een donatie wordt altijd zeer op prijs gesteld! Op zondag 15 september vindt de feestelijke afsluiting plaats, waarbij de Country Cousins voor een feestelijke muzikale afsluiter zorgen. We zien u graag op een van de dagen in de heemtuin!
Gratis workshops: * Zondag 8 september (14.00-16.00 uur): wol vilten, botanisch schilderen met natuurlijke verf, muurhanger mandala maken van planten, bloemen en klei. * Woensdag 11 september (14.00-16.00 uur) workshops voor kinderen: wol vilten (vlinders!), ontwerp je eigen vlag (met natuurlijke verf).

Wat? Een blad!

In het natuurmuseum hebben we verschillende soorten wandelende takken, en natuurlijk ook onze beroemde vogelspin. Sinds deze week hebben we ook twee wandelende bladen (of bladeren?) in ons bezit. We hebben die gekregen van vaste bezoekers van ons museum. Wat een prachtige dieren zijn dat! Ze zijn vanaf aanstaande zondag elke zondagmiddag te bewonderen in ons natuurmuseum. Ze voelen zich inmiddels al helemaal thuis bij ons en smullen van de braamstruiken en eikenbladeren. Eitjes hebben ze ook al gelegd, dus binnenkort hebben we misschien een hele familie!