Badderen en spatteren!

Het wordt nog mooier op onze locatie! Er wordt hard gewerkt aan de aanleg van een pierenbadje. Het is de bedoeling dat dit badje eind augustus wordt geopend. De laatste zomerweken kunnen kinderen er dan nog heerlijk van genieten! Het water wordt dagelijks door een extern bureau ververst en de waterkwaliteit wordt door hen ook in de gaten gehouden.
Het badje zal nog niet in de definitieve staat worden opgeleverd, want sommige materialen zijn op dit moment nog niet voorhanden. Volgend jaar – als ook onze nieuwbouw gerealiseerd wordt – wordt het pierenbadje verder afgewerkt.
Op de bijgaande foto, is een impressie te zien van het uiteindelijke pierenbadje. Wij denken dat het een fantastische aanvulling is op het mooie aanbod dat we nu al hebben in het Darwinpark. Hou de media in de gaten om te lezen op welke datum het badje echt geopend wordt.

Heemtuin, kunsttuin

Het lijkt nog heel ver weg, maar het is toch al handig om in je agenda te zetten: vanaf zondag 8 september kun je een week lang kunst komen kijken in de heemtuin. De opening wordt verricht door wethouder Wessel Breunesse. Kunstenaar Jacob Passander verzorgt daarna een feestelijke optocht door de tuin heen.
Een grote groep kunstenaars van Tengel zal een week lang prachtige kunstwerken tentoon stellen in de heemtuin. Verder zijn er werken van scholieren van verschillende scholen en van bewoners van het Pennemes. Ook zullen er workshops georganiseerd worden én zijn kunstenaars zo af en toe aanwezig om uitleg te geven over hun kunstwerken. Het evenement vindt plaats in het kader van 50 jaar Zaanstad, de toegang is gratis. Op zondag 15 september wordt er ook weer feestelijk afgesloten, waar performancekunstenaars bij betrokken zijn!

Tijstroom speurt en doneert

We hadden het afgelopen jaar iets nieuws in ons aanbod: “Op avontuur met Tante Clara.”
Groepen die zich hiervoor inschreven, konden op eigen houtje de Stadsboerderij ontdekken. Ze krijgen dan een kruiwagentje vol met materialen mee op hun tocht. Daar zitten allerlei leuke denk- en doe-opdrachten bij. Natuurlijk ontmoeten de kinderen onderweg leuke dieren, zoals de geitjes, de schapen, de kalfjes en ook onze eigen kip Clara. De ontmoetingen zijn niet alleen leuk, maar ook heel leerzaam. Waarom heeft een kip bijvoorbeeld veren en een schaap een vacht?
Er zijn dit jaar zo’n zestig groepen op speurtocht gegaan. De Tijstroom was zo enthousiast over het avontuur dat zij ons een donatie hebben gegeven van € 73,00. Dat vinden wij super leuk, want we kunnen daar mooi weer nieuwe materialen voor aanschaffen voor de Kruiwagenles.

Oproepkracht gezocht

Op de Stadsboerderij zijn een paar betaalde krachten aanwezig, en verder werken we veel met vrijwilligers. Helaas lukt het (bijvoorbeeld door ziekte) niet altijd om het hele rooster rond te krijgen. Daarom zijn wij op zoek naar een oproepkracht die zo af en toe kan bijspringen. Het is natuurlijk belangrijk dat je affiniteit hebt met dieren en natuur, en verder is het wenselijk dat je een gastvrije houding hebt – want we ontvangen jaarlijks meer dan 100.000 bezoekers! Kijk voor meer details naar de bijgevoegd vacaturetekst.